Torrent Pagès

Torrent Pagès

www.torrentpages.net
Instagram: @torrent.pages

Llicenciat en Belles arts per la Facultat Sant Jordi de la Universitat de Barcelona (1992). S’inicia en el món de l’art als anys 80 de la mà del pintor Josep Lloveras. Participa en el Taller Experimental de Guinovart a la Tecla Sala de l’Hospitalet de LLobregat i als tallers de Sensologia organitzats per Joan Carles Bayod Serafini.

Des del 1983 ha realitzat exposicions, instal·lacions i accions tant individuals com col·lectives entre Espanya, Itàlia, Gran Bretanya i França. Membre fundador de l’associació d’artistes Trànsit-Art de Barcelona (1993) i de l’Espai Blanc al Born de Barcelona (1995). El 1995 va crear l’Escola Municipal d’Art de Cassà de la Selva i la va dirigir fins l’any 2016.

També ha obtingut beques i premis de pintura i gravat en diferents concursos; i ha col·laborat en diferents manifestacions artístiques com per exemple l’espectacle poètic-visual Colors d’Espriu.

Podem destacar el fet que 10 de les seves primeres exposicions individuals prenen el seu títol d’una frase original que diu: “Àmbits, Lúdics, Lúcids, Subtils, Subliminars Fluint En la Llum del Silenci Ocult Entre Dues Realitats”. Aquesta idea està basada en el fet que totes les coses formen part d’una totalitat i una unitat, de la mateixa manera que tots els microcosmos són un reflex d’un únic macrocosmos (la cèl·lula en el cos, l’àtom en la matèria, l’home en l’univers, etc.) i en aquest cas, cada exposició forma part d’un conjunt i d’una etapa de la seva pròpia vida creativa.

La seva obra està centrada en el coneixement dels materials, les transparències i els efectes subtils de la matèria i la llum. La seva pintura va evolucionant des del pla bidimensional cap a la tridimensionalitat -que ell anomena: desglossaments pictòrics- i inicia el seu interès cap al volum, l’escultura i la intervenció en l’espai.

Els seus temes són fruit d’un procés de recerca personal -i espiritual alhora- que el porta a interessar-se per la relació de tot el que l’envolta, les cultures del món, els arquetips universals, els misteris de la vida, el cosmos i els avenços de la ciència, la salut i la tecnologia.

Des del 2004 el seu treball està centrat en la investigació i la incorporació estètica de l’AIGUA, la llum i el so en les seves escultures i projectes. Aquest treball l’ha portat a col·laborar, per exemple, amb el director de cinema Bigas Luna i el Dr. Masaru Emoto, reconegut autor del best seller “Els Missatges de l’Aigua”.

Actualment i a partir del seu treball amb l’aigua, està creant inspirat en les transparències, jugant amb les subtileses dels líquids i desenvolupant la seva part més poètica tot vinculant ciència, art i tecnologia; entenent l’art d’una manera lliure però compromès alhora amb la societat que l’envolta.