Tomàs Vilà

Tomàs Vilà

Va néixer l’any 1952 a la província de Girona i més concretament en Cellera de Ter.

Com a artista professional porta mes 40 anys en un món en el qual només els millors triomfen i, encara que com ell diu, no és ni Picasso ni Dalí, sí que ha trobat un públic que l’admira, que fa col·leccions seves, que l’imiten i copien les seves obres i que inverteixen econòmicament en l’adquisició de les mateixes.

La seva pintura és clàssica encara que no dubta a buscar i utilitzar noves tècniques que li permetin explorar els seus propis sentiments a l’hora de plasmar-los en les seves obres. Ell mateix diu, que a través de les seves obres, vol “transmetre alegria, vida, felicitat i tranquil·litat”, que l’espectador de les seves obres s’identifiqui amb el que té davant seu i que, passi el temps que passi, les sensacions siguin les mateixes.

Gran enamorat de la seva terra, és molt habitual que les seves obres estiguin centrades en la seva terra, el seu mar, les seves cases, vaixells i / o cellers.

Les seves senyes d’identitat són els paisatges nocturns en els quals representi la lluna i les estrelles d’una manera bella i intensa que permet a l’espectador conèixer un més dels aspectes extraordinaris que la naturalesa posseeix.

Molt recentment el seu art en contínua evolució presenta noves obres en col·leccions titulades “Arqueologia Industrial”, “Barques de la Costa Brava”, “Tonalitats”, “S’està actualitzant als clàssics”, “Remix d’Art”, “Golf-Art” i “Contrast”.

El seu realisme és tal, que les seves teles es converteixen en un diàleg amb la bellesa del que pinta.

F. GALÍ (Associació Internacional de crítics d’Art)