Marilena Barquero

Marilena Barquero

Marilena Barquero (Sao Paulo, 1971) és una artista barcelonina amb influències llatinoamericanes i intensos contactes amb la metròpoli cultural alemanya de Berlín.

Atreta pel món de les arts plàstiques des d’una edat molt primerenca, inicia els seus estudis artístics a càrrec del reconegut artista i docent Francisco Valderrama, experimentant tècniques pictòriques i mostrant un do especial pel retrat artístic en totes les seves variants.

Posteriormente, a la prestigiosa Escola Massana de Barcelona, ​​més enllà de fomentar la seva creativitat, aconsegueix comprendre realitats complexes i expressar-les plàsticament, així com ampliar la visió teòrica de l’Art i de la seva història.

Ha estès la seva trajectòria artística a través de nombrosos encàrrecs per diversos àmbits, des del retrat en les seves diferents facetes, passant pel Affichisme (guanyadora de concursos públics) fins endinsar-se al món de les arts escèniques, dissenyant vestuari per a obres de teatre o comparses. Ha exposat a Barcelona, ​​Madrid, Berlín i Florència.

S’orienta també cap a l’estudi del marxandatge visual, una altra de les seves passions, i dedica la major part de la seva carrera professional a l’aparadorisme, projectes contract i disseny d’interiors residenciales.

Des de 2010 codirigeix ​​el estudi MODBA Design. En aquesta nova etapa experimenta amb eines i suports digitals posicionant-se en el digital art.

El 2014 l’arquitecte i paisatgista internacional Artur Bossy descobreix el seu treball i li encarrega una sèrie de 35 retrats, i posteriors col·laboracions en alguns dels seus projectes arquitectónicos.

Una part destacable de la seva obra són els seus retrats, carregats d’emotivitat i contingut simbòlic, i que l’artista qualifica de “no a l’ús”.