Gil Granero

Gil Granero

Nascuda a Barcelona, ​​cursa estudis de Belles Arts i de Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona; amplia la seva formació d’estudis de gravat a l’Insitut Piero Vannunci de Perugia (Itàlia) ia l’Institut de les Arts del Llibre de Barcelona.

Aquest fet ha contribuït a la formació del seu peculiar estil, tan impregnat de tot el que fa referència a la manipulació del paper, els monotips i altres elements relacionats amb el gravat.

Gil Granero ha estructurat el seu llenguatge artístic basat en la transformació de les matèries i de les idees, en la dialèctica construcció-deconstrucció, que continua sent el fil conductor de la seva obra. La seva gran fita és haver aconseguit una personal síntesi entre figuració i abstracció, que s’expressa a través d’un llenguatge proper i directe que ens permet trobar, tant les arrels de la tradició com les inquietuds de la modernitat.

Inicia la seva trajectòria professional a la Sala Parés (Barcelona), galeria en la qual participa en diverses exposicions col·lectives i on realitza la seva primera exposició individual el 1992.

A partir de 1995 exposa regularment a la galeria Àmbit de Barcelona: “Cassiopea” 1995, “Rastres” 1998, “Tempus” 2000, “Reminiscències” 2004; alternant aquestes exposicions a Barcelona amb les de París, primer a la galeria Séguier ( “Sorothamus” 1997) i des de 2001 a la galeria Romanet, actual Norberg-Romanet ( “Sense títol” 2001, “Equus” 2003, “Binomis” 2005 o “Perspectiva esfèrica” ​​2007 …).

En els últims anys ha col·laborat amb la galeria Art Andalus de Dubai i amb la galeria Ignacio de Lassaletta de Barcelona on el 2015 realitza l’exposició “Utopia”. En 2017 realitza una exposició de petits formats a la Sala Pares i l’exposició “Pell de Pigments” al Castell de Benedormiens de Platja d’Aro a Girona.

També ha presentat la seva obra en altres ciutats com Madrid, Ginebra, Tolosa, Marsella o Dubai on ha anat presentant les diverses temàtiques en forma de “Suites”.